Tovig

Snö... Men plusgrader.

Publicerad 2011-12-27 14:09:28 i Allmänt,

Nu har jag mellanlandat hos farmor i Bjurholm. Vi klev upp kl. 4 imorse för att hinna med planet från Ängelholm till Umeå (via Stockholm förstås) och nu på eftermiddagen börjar det kännas lite segt. Inte nog med det, jag har dragit på mig en förkylning också. När man nu äntligen får jullov igen så är det naturligtvis sånt man råkar ut för.

Här hos farmor har de faktiskt en del snö och just om jag skriver det här passerar det en trio skoterförare nere på torget. Mycket is finns det också, mestadels längs vägarna, men lyckligtvis har vi ju fler bilförare än mig i familjen och jag slipper nog att själv köra hem till Malå. Åka är bra, då kan man sova!
I Malå har jag fått höra att man har ännu mer snö, och det är ju även satt på radiokartan nu när Sarah ringt in till Morgonpasset och slagit ett hårt slag för norrland. Det finns att lyssna på här.

På julklappsfronten har det sett bra ut. Jag fick Keplers nya bok, Eldvittnet, och en ny jacka i dun av mamma. Jag fick också en fasligt intressant bok av min lillebror; "Äldst, yngst, eller mittemellan - Din placering i syskonskaran och hur den påverkar dig". Gissa om det har analyserats personligheter under dessa dagar!

Jag hade ingen önskelista i år, däremot har jag en lista på filmer jag vill se! The girl with the dragon tatoo, Sherlock Holmes 2, War Horse, Brave (som kommer till sommaren) och The Hobbit naturligtvis (som inte kommer förrän nästa jul, men det ska laddas upp i tid...)!
Jag hoppas att i alla fall två stycken kan ses under lovet. :)

Nu flyr jag skollivet i 2 veckor.

Publicerad 2011-12-23 12:42:26 i Allmänt,

Oj, oj, oj, nu har det varit dålig uppdatering här. Som folk kanske anar så är det en tenta som tagit upp tid. Den sista, stora tentan på biomedicinsk baskurs gjordes i onsdags, direkt på morgonen, kl. 08.00 drog vi igång. Vid 12-tiden var jag klar, trots att man fick sitta till 14.00, men vid det laget hade min mage börjat kurra så mycket att halva salen kunde höra den och jag hade börjat ordbajsa i brist på riktig kunskap. Så då gav jag mig.
Efter jul får vi resultatet, men det känns sisådär, jag hade verkligen inte fokuserat på rätt grejor när jag pluggat inför det här. Nåja, skulle det bli en omtenta så är den i februari så jag får lagom med tid att repetera allt. Igen.

Efter tentan åkte jag tillbaka till Knivsta, packade och fixade och sa hej då till Boel innan jag gick ner till tåget som bar mig till Skåne och delar av familjen. Här blir jag nu fram till morgonen den 27:e, då tar vi flyget upp till Norrland och annan familj. Där blir jag sedan till helgen 7-8 januari (har faktiskt inte bokat tillbakaresan än). Vid det laget har mamma flyttat upp till Östersund så jag funderade på att mellanlanda där på vägen ner... Vi får se.

Nu börjar det dyka upp information om var avelshingstarna ska stallas upp 2012. Jan-Olov Persson har sedan länge haft uppe info om att norrmännen Lome Kongen och Krageboen (e.Moe Odin) ska stå hos honom. Järvsöviking och Eldfaksen ska båda stå i Norge, den förstnämnda på Lauvåsen, som även sänder till Sverige.
Riktigt roligt är att Spikeld hamnar på Överby Stuteri, och i Värmland, hos ägarna till Lundfrigg, kommer både Qvadrigo och Raikkonen att stå. Raikkonen är ju själv efter Spikeld.
Att Qvadrigo kommer tillbaka till Sverige är jättekul, särskilt när de andra hingstarna från Montora-linjen försvann (på ett eller annat sätt).

En hingst som blev godkänd i år, en viss Farmbaron, ska ut och starta på måndag. Det är i ett Vintercupen-försök/Hästägarkannan som Tvålen ska, förhoppningsvis, visa form. 40 000 är förstapriset, men då måste han runda samtliga 14 hästar som förutom honom är med i loppet. Det är bara till att hålla tummar och tår!

God jul till alla, om jag inte sätter mig en stund imorgon eller om vi inte hörs på annat vis!

Det var inte bara en sadel jag fick hem!

Publicerad 2011-12-08 21:27:49 i Allmänt,

Äntligen, äntligen, äntligen!
Min sadel är här! Nyomstoppad och helt underbar!
Visserligen har jag inte ridit i den än, men den har aldrig varit otrevlig att sitta i. Nu ska den förhoppningsvis vara fint upprätad och bekväm även för Boel.

I samma veva som jag fick skjuts ner till Knivsta för att hämta upp sadeln passade jag på att titta in i loppis-butiken Varuförmedlingen. Där fanns en fin loksele som jag spanat in tidigare under eftermiddagen till ett helt okej pris. Jag hostade upp pengarna och tog med den hem för lite utprovning. Jag är inte helt klar med provningen än (använde mig snabbt av ögonmåttet i hagen), men jag tror att den kan sitta bra på Boel, och en loksele är aldrig fel att ha!
Jag har i för sig ingen vagn, men i bakhuvudet ser jag bilden av farmors fyrhjulsvagn som står på logen i Bjurholm. En loksele är inte bara aldrig fel att ha, den kan vara väldigt bra att ha!

Förutom dessa två lyckopiller fick jag även Travrondens vinternummer i brevlådan. Farmfurir står rankad som Skelleftetravets bästa äldre häst och fick hela uppslaget till sig och Per. Han är även rankad som tredje bästa häst i Sverige efter Hallsta Lotus och Myllarfaks (före Faksen J:r och Stamping), vilket är trevligt med tanke på att han är den yngsta på 5-i-topp-listan, de andra är minst 2 år äldre. Det satt gott!
Roligt är också att det är ganska mycket kallblodsläsning i detta års upplaga. Alf Jonsson och Gunnar Melander fick varsitt reportage och bland "banornas reportage" finns att läsa om Stall Guli (Umeå), mer om Nordblomma (Dannero), kallblod i Eskilstuna och Åmål, om Grändens Lomma (Rättvik) och Hösto Fredrik (Årjäng) och lite från Östersund.

Imorgon är det lugnt fram till lunch och sedan spenderas eftermiddagen i skolan. Det känns enkelt ikväll när jag är på sådant gott humör. :)
Nu ska jag ut till stallet, ta in djuren och prova ut sadel och sele på min pärla!

Risken är att det blir is av alltihop.

Publicerad 2011-12-07 21:28:17 i Allmänt,

Njae, det där med snön vet jag inte... Morgonen därpå såg det mer ut som frost. Och idag började dagen visserligen med snö, men någonstans gick det fel och nu på kvällen skulle jag nog ha klassat det som snöblandat regn. "/
Jag gillar inte läget! Jag vill ha en riktig vinter!

Mitt ha-begär är nästan omåttligt ibland.
Idag har det bestått av ett konstant sug efter russin (och efter riktig snö förstås). Jag tror att det är lussekattsbaket som ställt till med det, russinen är ju grädden på moset, för att använda en annan liknelse till mat.
Igår satt jag en plågsam timma på Horze-hemsidan och klickade ihop utrustning för flera tusen. Bara för att jag ville ha det, inte för att jag behövde det. Så i slutändan blev jag ju ändå tvungen att skrota hela varukorgen. Det gjorde ont i hjärtat, men var för ekonomins och förvaringsutrymmets bästa.

Idag är det precis 2 veckor kvar till BMB-tentan, och ångesten kommer och går i vågor. Just nu känns det bra, eftersom jag suttit en timma ikväll och läst om aminosyra-metabolism. Det räcker med att sitta så lite länge, det känns ändå som att man varit väldigt nyttig. Nästa målsättning är att sitta två timmar imorgon kväll (efter en eventuell ridtur).
Efter tentan är det jullov och då bär det av hemåt, först till Skåne, sedan till Norrland. Underbart! Kanske får jag se lite riktig snö då också.

Spotify är verkligen underbart, undantaget all j*kla reklam! Snart kan jag reklamerna lika bra som jag kan låtarna. På riktigt, jag följer med när de rabblar sina meddelande, båda på engelska och svenska! Sjukt.
Förutom all den klassiska musiken jag lyssnar på när jag pluggar (Piano Tribute Players och Vitamin String Quartet, som båda två gör versioner av rock- och mainstreamlåtar) så har Nickelbacks senaste album, Here and now, gått väldigt mycket. Det är inte alls så pjåkigt!

Imorgon har jag sovmorgon till 8, det känns bra. Hoppas bara att jag faktiskt kan sova så länge, jag har ju aldrig varit någon större talang på det här med att sova.

Halleluja!

Publicerad 2011-12-05 22:21:34 i Allmänt,

För idag, när vi på kvällskvisten kom hem med hästarna från bortre hagen, började det snöa! Helt underbar snö också, fjäderlätt men inte för blöt, och i mängder! Tyvärr slutade det rätt snabbt, men humöret gick definitivt uppåt av de 3 minuterna av riktig vinter jag fick.
Förmodligen ligger ingenting kvar imorgon, men OM den gör det så ska jag ha bildbevis.
HIHI!

Och som det var igår är det idag.

Publicerad 2011-12-01 14:20:22 i Allmänt,


Bilden här bredvid visar hur det såg ut igår morse när jag gick ner till tåget. Den 30 november, och det finns inte en tillstymmelse till snö... Tragiskt! (Även om det var fint och härligt i luften)

Nåja, det var en härlig morgon. Vi red hästarna till den stora sommarhagen som inte kom till nytta i somras och som nu på grund av detta är perfekt som hösthage. Det långa gräset som inte blev nedbetat då skyddar väldigt bra mot söndertramp nu.

Jag höll på att somna under föreläsningen, trots att föreläsaren/läraren var kanonbra. Skäms på mig.

Om

Min profilbild

Tove

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela