Tovig

FarmTox: check!

Publicerad 2013-12-10 18:12:38 i Allmänt,

http://4yearsofvetschool.tumblr.com/post/61399216583/how-i-felt-when-i-aced-the-pharmacology-exam
 
Johodå, för jag klarade ju mastodont-tentan! Så otroligt skönt!
Särskilt med tanke på att jag har ett kandidatarbete, en hemuppgift och en tenta efter nyår att tänka på under jullovet...
 
Bryta kändes kalasfin i eftermiddags och imorgon har Hobbit 2 premiär (fast jag får inte se den förrän nästa vecka, men ändå). Ganska bra vecka, med andra ord! Hoppas bara att resten av den blir lika bra.

Mindre än 3 månader kvar!

Publicerad 2013-12-08 16:30:37 i Allmänt,

Nu är Kenya-resen bokad!!!
Jag köpte mina flygbiljetter förra veckan och ska betala den första klumpsumman till min lärare som samordnar allt imorgon. Vi åker den 28:e februari och är tillbaka den 24 mars, och schemat ser hittills fullspäckat ut. Läraren har dock förvarnat om att ibland blir det, hastigt och lustigt, ändringar pga. trafik, bortspolade vägar osv. Jag är inte ett dugg orolig, en riktigt kvinna reder sig oavsett geografiskt läge! ;)
Snön kom till Uppsala, till slut, och jag är både lycklig och tacksam. Alternativet hade varit isgator, och jag hann med en otrevlig upplevelse med en av hästarna innan fästet återvände med snön. Bambi på hal is är en bra beskrivning, förutom att Bambi i det här fallet vägde 500 kg och att vi skulle upp till stallet i mörker och regn. Inte ett dugg Disney-charmigt, men tack och lov gick det vägen utan komplikationer.
 
Bryta krymper i storlek, men tyvärr bara på bredden och inte på så många andra ställen, så jag blir nog tvungen att inhandla en ny täckesuppsättningen av modell större så småningom. Antalsmässigt ska det inte bli så många, eftersom att Bryta med allt tydlighet visar att hon inte är förtjust i dem, men det är alltid bra att ha i alla fall ett regntäcke som passar.
Lantbruksuniversitet håller just nu på en undersökning om just hästar och täckning (samt klippning), och hur hästar hålls i allmänhet, så jag rekommenderar hästmänniskor att gå in och svara på några frågor. Man kunde även be att få resultatet skickat till sig, om man är intresserad.
http://www.hastsverige.se/nyhetslista1.html?news=23858
 
 

Inför våren!

Publicerad 2013-12-01 09:14:27 i Allmänt,

Det börjar dyka upp lite info om var hingstar ska stå och hur mycket de ska kosta nu till våren. Jag hittade dessa två annonser på Facebook:

Först Björs Frej, som ju blev godkänd den här hösten. 
 
Och så Dotterud Teddy som ska stå på Spangbergs Hingstestasjon i Norge 2 år framöver. Spangberg har ju sedan många år tillbaka kunnat erbjuda även svenska ston spermaskick, över gränsen alltså. Jag såg även att de skulle ha Myr Faksen stående hos sig.
 
 
Någon har varit ambitös och gjort en film om Myr Faksen för att skylta inför våren. Kul som omväxling! :)

Om

Min profilbild

Tove

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela