Tovig

Angående skador.

Publicerad 2013-04-30 15:05:41 i Allmänt,

Jag glömde två andra saker...
 
Nordblomma har fått avsluta sina dagar. :( Mycket trist på en ung, fin häst.
http://www.travnet.se/blog/2013/04/26/kallblodsstjarnan-fick-avlivas/
 
Å andra sidan fick jag roliga nyheter från Norrland idag där Älva och Furir kollats upp. Läkningsprocessen pågår fortfarande hos båda två, men det ser ljust ut!
Extra viktigt är det förstås eftersom att jag vill ha en ridkamrat i sommar, då passar ju Magda och Älva perfekt!

Mer hagbilder...

Publicerad 2013-04-30 14:57:00 i Allmänt,

Det blir mycket fotande i hagarna nu i början, och senast i söndags fick Jänta och Bryta gå ihop i den långa sommarhagen (som tyvärr inte har blivit särskilt somrig än) tillsammans med valacken Hjärtat.
Jänta och Hjärtat fick gå ut först, sedan kom jag med Bryta som fått vara ute och röra på sig. Jänta och Bryta är nästan bästa vänner nu och vill helst bara vara med varandra. Som synes på bilden är Jänta sprickfärdig och senast i natt började hon "kanna". Ingen vit mjölk än, men nog närmar det sig allt.
 
Mellan Bryta och Hjärtat är det dock lite spänt, båda två vill ju ha den stora, kurviga tjejen för sig själv.
 
Radarparet, rörande överens om att man ska se så arg ut som möjligt.
 
Och så en showar-bild på Bryta (minus magen som hon elegant dragit upp).

Bryta-bilder från södern.

Publicerad 2013-04-26 18:35:39 i Allmänt,

Bryta anlände i måndags kväll och allt har gått riktigt bra. Hon och Jänta går bra ihop, kanske inte så att de kramas, men å andra sidan står de och skriker efter varandra om jag tar in den ena, så de kanske bara inte vill visa sin kärlek till varandra?
 
Vi har även släppt ihop de två brudarna med en av valackerna. Först bara han och Bryta, och idag fick de gå tillsammans allihopa. Bryta bevakar svartsjukt sin Jänta, men så länge valacken håller sig på avstånd funkar det fint.
 
Lite bilder från första hopsläppet fick jag. Bryta brände nog lite kalorier den kvällen, för undan gick det i den låååånga, långa hagen.
 
Mysigt och lugnt. Sedan tog jag henne från hagen och Jänta skrek så att mitt hjärta nästan brast och Bryta var så upprörd att hon inte kunde stå stilla.
 
 
 
Och så nere i långhagen. Bryta brände iväg direkt utom synhåll (i galopp, I might add) och kom inte tillbaka förrän fullblodet ropade lite ensamt på henne. Och vilken entré hon då gjorde... xD
 
 
 
 
Breddar bak, minsann!
 

Bryta.

Publicerad 2013-04-11 19:13:00 i Allmänt,

Glömde lägga upp 2 Bryta-bilder i gårdagens inlägg, så here goes...
 
Hon kommer att bli väldigt läcker till sommaren när magen förhoppningsvis är borta, eller åtminstone är på väg bort!
 
En av många rätt trevliga ridturer!
 
Tyvärr inga egentliga ridbilder, men på Magdas blogg finns det lite andra bilder från en ridhustrip och en tur med Fenja.

(S)vårhormoner?

Publicerad 2013-04-10 22:52:41 i Allmänt,

Nu var det ett tag sen sist... I vanlig ordning, alltså!
Jag har haft påsklov, vilket mest har gått åt till att jobba, jobba, trimma på Bryta, umgås med vänner och släkt och slappa (när jag inte hade annat för mig, vilket inte var så ofta). Det blev en bra paus från skolan, särskilt efter den rätt stora kursen Speciell patologi. En ganska lagom paus också för att hinna bli skol-sugen igen!
 
Nu är jag tillbaka i Knivsta, har börjat på nya kursen och insett att det inte alls är länge kvar till sommaren. Det blir ännu mer påtagligt när det är så mycket vår utanför fönstret. Många människor tycker att det är vackert med fågelläten, och det gör jag också... ibland. Men när jag varje morgon går ut och lyssnar på brunstsymfonin som ska föreställa fågelsång känner jag bara en stor irritation och undrar om jag skulle vara lika pricksäker med hagelbössan som jag var när jag tog jägarexamen för några år sedan.

Jänta lyckades bredda sig ganska mycket de här två veckorna, och det är väl egentligen inte mer än rätt; nu är det bara ungefär 3 veckor kvar av dräktigheten. Plus en vecka eller mer, om jag känner Jänta rätt. Eller så chockar hon mig med att släppa ut den lille/lilla i tid för en gångs skull.
Ingen ridning på hemmaplan alltså, men desto mer fölnojja, och nu när jag inbillat mig att Jänta dessutom fallit ur lite så blir det en extravända varje morgon mellan 4 och 5 för att hon ska få i sig mer hö. Bara det bästa till Skaffer Jenta!
 
Livets färskaste besatthet (räknat efter Jänta då) är stegräknar-"utmaningen" som idag körde igång på tappa.se. Jag är med via Posten och planen är att vi ska bilda ett Malå-lag. Tanken med det hela är att man ska aktivera sig, ta 10 000 steg om dagen, kanske gå ner lite i vikt och må bättre...
Skiter väl jag i. Folk får kalla det vad de vill, men jag vet att det egentligen är en tävling!
 
Jag tyckte att jag var duktig som tog nästan 25 000 steg idag, men det har hittills bara gett mig en 10:e plats i dagens topplista inom min avdelning. 10:e platsen hade varit bra... Om man tagit bort 0:an. Men nu vet jag vad som krävs, och imorgon är det en ny dag som för min del börjar kl. 04.00. Och för att prestera bra behöver man även sova, så godnatt för ikväll! :)

Om

Min profilbild

Tove

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela