Tovig

Kan inte sitta stilla...

Publicerad 2012-12-08 16:50:55 i Allmänt,

... så jag skrev inlägget på rekordtid och ska sedan ut och mata kritterna.
 
Jag fick äta upp det jag skrev ut här på bloggen sist. Dels frös min toalett, sedan kom det 2 dm snö som drevade igen stora delar av vägen upp till huset. När man objektivt noterar att det på vägen ligger ca. 1 meter snö medan hästhagarna runt omkring täcks av 1 dm är det svårt att inte undra om det finns en högre makt som ser till att man inte får äta ur silverskeden.
Toan fick sällskap av en fläkt några timmar, och sedan var det problemet löst. Problemet med snön på vägen löstes inte lika smärtfritt... En bil (det var inte jag som körde!) fastnade alldeles nedanför krönet på lilla, branta, svåra backen, och för att få resten av vägen skottad så var det enda alternativet var att fatta tag i spadarna och börja gräva. 30 meter väg fick vi skotta fram för att få ner bilen från backen, vända på spektaklet och sedan få upp den igen. En svettig historia på 3-4 timmar som gav en molande eftersmak i muskulaturen de följande dagarna.
 
Jag är lite glad ändå över att plogbilarna och traktorerna här nere inte är så effektiva. Vägen mot Oleda blev nämligen inte plogad, och får fungera som en träningsrunda för Snurran. På en del ställen var det på gränsen till för djupt när vi spårade, men när man väl gått där en första gång blir det mycket enklare sen.
Och Jänta är inte bangen, hon skottar sig över det mesta och gärna med lite fart!
 
Jag har haft en produktiv lördag med diverse sysslor, och det håller i sig. Eftersom att jag inte har något bättre för mig en lördagkväll så blir det storstädning. Alla gamla anteckningar ska ut och mina plugg-vänner dammråttorna får återkomma nästa tentaperiod istället. Det känns inte sorgligt, men kanske lite patetiskt, att det är vad jag gör på en lördag men gissningsvis tar jag igen det nästa helg... Då är det Malå som gäller!
 
 

Nog fan skiljer det sig...

Publicerad 2012-12-04 22:40:33 i Allmänt,

Jag tog tåget hem idag och stannade en stund inne på Pressbyrån (jag tror att det är en sån kiosk?). Tjuvläste Travronden, suktade efter varma bullar och drev runt bland tidningshyllorna.
 
Så här såg det ut på Aftonbladet (och delar av Expressen) idag. Det har visst varit både köld- och snökaos i landet...
När man "hemmavid" läser dessa rubriker och får 2 dm snö på ett dygn och sedan 1 vecka med -30 grader så känns det inte särskilt konstigt, då känns det som att tidningarna har all rätt att skriva det de skriver.
Men nu... Ja, med dagens snöfall så har vi kanske 1 dm snö allt som allt, på en del ställen, och enligt källor låg temperaturen på -20 inatt. Kanske kom vi ner på -15 dagstid igår... Vet inte riktigt om det kan räknas som "kaos"...
Jag köpte en tidning ändå, bara för att undersöka om kaoset verkligen sträckt sig över hela landet (nej, det hade det inte) och för det här:
 
 
 
Det var värt att lägga ut 13 kronor på att få bekräftat att The Hobbit inte bara är en kassa-cup utan en värdig prolog till ett mästerverk!
 
Sedan hämtade jag min 4-benta vän och vi tog en tur i riktigt vinterväder (men inte snökaos...)! :D
 

Om

Min profilbild

Tove

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela