Tovig

Kenya-bilder!

Publicerad 2015-01-12 21:56:21 i Allmänt,

Efter landning åkte vi till vår första boplats i Nairobi där vi fick bo i stora, lyxiga tält med fina trädgårdar. Och i trädgården fanns exotiska djur...;)
 
I detta fall en ödla.
 
Inte alls jobbigt att bo i tält här!
 
 
Och by night, jättemysigt!
 
Och så bar det av mot Naivasha, buss i 5 timmar till nationalpark. Väldigt mycket intryck på vägen, både från Nairobi, från byarna på vägen och från det häftiga Rift Valley.
 

Fotopaus när vi började nedfarten i Rift Valley.
 
I Naivasha blev det båttur, ridtur och cykling i nationalparken Hell's Gate.
 
 Fina fåglar och flodhästar!
 
 
 
 

Första natten tältade vid alldeles vid Naivasha-sjön. På nätterna brukar flodhästarna komma upp och beta alldeles nedanför campingplatsen så det fanns ett staket med bra ström i, om än jag tyckte att det var väldigt lågt med tanke på vilka stora djur de är... Tur att de har korta ben och stor kroppshydda - tror inte de så gärna hoppar! ;)
Magiskt vackert var det!
 
 
Marabou-stork. Dessa var inte alls särskilt vackra på nära håll, främst för att de så gärna går och rotar i sopor...
 
 
Hann som sagt med ett ridpass som förde mig väldigt nära inpå en stor giraffhane. Stort tack till hästen Bonny Lad, som var uppväxt i parken och inte det minstra rädd för girafferna! Tyvärr inte särskilt många bilder från den turen, bara några få dåliga med mobilkameran, med undantag för den som fångade mig, Bonny Lad och giraffhanen Jack (tror jag det var?). Den ståtar som profilbild på Facebook för de som vill se.
 
Sedan bar det av till Hell's Gate.
 
 
 På cykel, tack och lov i nerförsbacke, genom nationalparken, till en häftig ravin som vi vandrade i. Det tog lång tid till första rastplatsen, främst för att det gick så mycket fina djur längs vägen...
 
 
 
 
 
Framme vid rastplatsen träffade vi på apor, som snodde mat av oss... I bakgrunden ses en av "systrarna", om jag kommer ihåg rätt. Fanns en historia bakom det där, men inget jag kommer ihåg så bra att jag vågar skriva ner det.
 
 
 

Sen vandrade vi i ravinen, har en hel del bilder därifrån, men det får vänta till nästa inlägg...

Om

Min profilbild

Tove

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela