Tovig

Hagbygge; åh, så kul...

Publicerad 2012-04-29 08:00:57 i Allmänt,

Jag har just ätit frukost efter att ha släppt ut hästarna.
De fick både igår och idag gå i en gräshage på förmiddagen. Igår var det egentligen tänkt att de sedan skulle få gå ut i en nyligt iordningställd skogshage, men vi blev aldrig klara med den... Det är en trådhage som byggts med hjälp av träden och endast med ett fåtal stolpar, och nu skulle allting stolpas. Det var mycket lättare sagt än gjort. Vi höll på från 8 till 12 och konstaterade att vi kanske kommit halvvägs och att om vi ville hinna göra något annat under dagen skulle vi få skjuta upp andra halvan till morgondagen. Vilket var klokt, för det kändes i armar, axlar och rygg efter både stolpning och trådpillande.
Redan igår eftermiddag började jag bli lite stel och kantig efter att ha suttit stilla länge, och imorse när jag vaknade kände jag en välbekant smärta i just armarna... Jag trodde att det skulle bli en lång, behaglig, lugn helg men har hittills endast fått nöja mig med förstnämnda.

Grannen har lånat sig en ny häst som sällskap till Midde, som har fått flytta upp till sitt eget stall. Han började hosta och var ensam om det, vilket gjorde att stallet misstänktes.
Denna nya heter egentligen His Heart men kallas Hjärtat, har fullblod på mödernet och ser själv ut som ett sådant. 7 år gammal men kanske inte helt proportionerligt utvecklad mentalt... Vid ihopsläppet tidigare i veckan rök han och Thokki ihop medan Boel, som är högst i rang, nonchalerade honom så totalt att jag blev lite orolig. Det är sällan bra när det inte finns någon tydlig rangordning, samtidigt som det var väldigt skönt att slippa leta efter skador efteråt...
I förrgår när de släpptes ihop var det annat ljud i skällan. Boel erkände Hjärtats existens och visade med all tydlighet att hagen är en diktatur och att uppstickare inte tolereras. Tack och lov "jagar" hon mest, och de gånger hon slår är det mest för hotandets skull.
Nu hoppas jag att den nye snabbt lär sig läsa signalerna (vilket han är rätt dålig på), och att Boel i sin tur slutar markera honom så hårt.

Imorgon går Forsränningen av stapeln inne i Uppsala, längs Fyrisån. Jag är dåligt insatt men har förstått att det är något av en happening, typ som Musik vid Malån hemma... ;) Jag ska nog in och titta på flott-racet (flottarna är handbyggda av deltagarna!), men så mycket mer blir det nog inte av Valborg. Det är överskattat.

Nu ska jag ta på mig arbetskläder, inklusiva handskar, och börja gå upp mot den ofärdiga skogshagen som förhoppningsvis ska kunna hålla hästar inne vid lunchtid idag!

2 stenar från ryggsäcken.

Publicerad 2012-04-27 23:02:09 i Allmänt,

Jag nådde äntligen ljuset i tunneln!
Idag fick mail från ULs biljettkontroll som beslutat att min räkning skulle makuleras (1200 kr för att jag inte kunde bevisa att jag var student och hade rätt till reserabatt) och senare på kvällen fick vi besked om anatomitentan... Och jag har åter igen klarat mig! Vilken j*vla lättnad!

Anatomitentan har varit en vagel i ögat, en finne i röven, en mörk, mörk tunnel utan ljus. Inför denna praktiska tenta var jag helt övertygad om att en omtenta inte skulle vara så farligt. Sånt här skulle ju vara roligt att göra. Efteråt var jag lika övertygad om att det skulle vara mycket bättre att skriva en stor, fet, skriftlig omtenta än att göra om Gatloppet.
Det var inte så farligt stressigt (bara på vissa stationer), som man kanske kan tro av smeknamnet, och det var väldigt väl anordnat med en klocka som ringde vid varje byte, men det gick väldigt fort och det var väldigt mycket namn och muskelursprung och fästen som skulle kommas ihåg och skrivas ner.
Som sagt, vilken lättnad att det gick bra!

Nu har jag bara 2 tentor kvar innan sommarlovet och jag har redan kört igång ganska hårt med pluggningen inför nästa tenta, som är integrativ fysiologi. Detta dels för att jag trodde att jag skulle få en omtenta att plugga inför och dels för att omtentan på den integrativa fysiologin ligger på den 7 juni, 1 vecka efter att vi har slutat skolan! Aldrig i livet att jag stannar tills dess!
När jag nu fått reda på att det inte blir någon omtenta känns det nästan som att jag ligger lite före i planeringen och att jag kanske skulle kunna slappa lite... Men så ska det inte bli! Imorgon efter att jag hjälpt till att fixa en hage och ridit Boel ska jag trycka in all information om laktation. Och på onsdag, när det bara är 6 dagar kvar till tentan kommer jag att ha hunnit läsa in ganska mycket och för en gångs skull vara rätt säker på saker och ting! Så det så!

Boel har fått motion av min rumsgranne Johanna de 2 senaste dagarna då jag själv haft långdagar på skolan, och rapporterna låter bra. Imorgon ska jag ut själv och trimma, förhoppningvis är hon lika fin som hon ser ut när hon springer i hagen.

Imorgon går V75 på Umåker... Fina lopp blir säkert fin sport, synd att man inte kan tvärblåsa dit längre.

Årets viktigaste publikation!

Publicerad 2012-04-20 20:21:16 i Allmänt,

Allt annat får stå över idag... Jag har fått kallblodens hingstkatalog!



Och på sidan 50-51 hittade jag en häst som står ut i mängden med sin färg... ;)



Vädret har varit skit, men jag har hållit mig sysselsatt inomhus... ;D

Bloggtorka!

Publicerad 2012-04-19 20:44:16 i Allmänt,

Jo, det har varit dåligt med uppdateringar på den fronten... Jag tog verkligen påsklov på alla plan. Vilket var välbehövligt!

10 dagar uppe i Norrland kändes otroligt bra och dagen innan hemfärd vaknade jag med en liten ångestklump i magen. Ville hellre bara dra täcket över huvudet, men jag gaskade snabbt upp mig och det blev en produktiv sistadag. Hemresan blev något dramatisk då jag inte bokat bussplats från Umeå och vid lunch fick veta att just den bussen var fullsatt. Tack och lov löser sig allt bara man tar sig ner till Sundsvall, och dit går det bussar från Umeå, så jag var ändå på plats tisdag kväll.

En vecka senare gjordes anatomitentan, som nog inte gick så bra och dessutom följdes upp av ett ovälkommet besök av en kontrollant på bussen hem till Knivsta. Eftersom att jag inte kunde påvisa att jag fortfarande var student (hade inte bytt ut mitt gamla studentkort mot mitt nya) så skrev kontrollanten ut en räkning på 1250 kr (!)... Hjärtsvikt. Kontrollanten var dock snäll och berättade att om jag bara gick in på UL-centret i Uppsala och visade upp giltigt student-ID inom 10 dagar skulle räkningen makuleras.
Hah! Då visade det sig att jag inte hade en SL-logga på mitt studentkort. Jag har ingen aning om varför man får eller inte får den loggan, och jag begriper inte varför jag inte får studentrabatt om jag visar upp att jag är heltidsstudent med ett medlemsskap i en kår.
Förhoppningsvis får jag ett nytt studentkort med rätt sorts logga (om än fullständigt oanvändbar i allt annat) innan nästa fredag, annars får jag hosta upp en massa pengar. Hela historien hade varit löjlig om jag inte haft hotet om räkningen hängande över mig.

Boel är igång, jag har köpt en ny sadelgjord och sadeln ligger riktigt bra nu. Hon har även börjat gå på sin nya foderstat och kändes igår riktigt, riktigt fin, precis lagomt pigg och med ett härligt påskjut!

Idag fick vi besök av en gästföreläsare som föreläste på engelska om luktsinnets anatomi och fysiologi. Den var grymt intressant och jag ska försöka skriva lite om den imorgon! :)

Om

Min profilbild

Tove

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela